show sidebar & content

Contraste de verde şi roşu

02 Jun 2018 / in TURE FOTO

Cu cât oferi mai mult din cunoştinţele tale din domeniul fotografiei cu atât vei primi motivaţie să înveţi mai mult decat ştii deja în momentul acesta. Mult mai bine faci lucrurile atunci când eşti înconjurat de oameni cu care împarţi aceeaşi pasiune iar turele foto spontane definesc un spirit liber şi creativ pe care mulţi dintre noi îl avem şi nu ne sfiim să-l scoatem în evidenţă.
Membrii Clubului Fotografilor Iaşi au participat sâmbata 2 iunie la o ieşire frumoasă în natură pentru a imortaliza contrastele de culori pe care ni le ofera primele zile de vară.
La invitaţia colegei noastre Eva Androniu au răspuns pozitiv Mihaela Burlacu, Mirela Grosu, Nicu Apostu şi Andrei Chis un fotograf pasionat ieşean.
Pe lângă cadrele peisagiste s-au încercat şi niste fotografii de portret ce merită privite ca nişte părţi dintr-o poveste, o poveste unică şi frumoasă care transmite amalgamul de trăiri din sufletul fotografului fericit (text: Mirela Grosu).
Nicu Apostu: “Poţi să mergi de zeci de ori pe acelaşi drum sau doar o singura dată. Poţi să accelerezi şi să priveşti doar undeva înainte sau să mergi mai încet şi să mai arunci câte o privire pe marginea drumului. Nu ai cum să bănuieşti că pe acolo pe unde treci va exista un moment când natura ar putea să te lase mut de uimire şi să te facă să opreşti maşina pentru un timp indefinit şi să te intrebi ce s-a întamplat.
La sfârşitul lunii Mai macii s-au deşteptat şi au îmbrăcat un lan de rapiţă în roşu de parca ar fi ars de nerăbdare să ne spună că frumuseţea nu stă doar în ochii celui care priveşte. Frumuseţea e un dar trimis să-ţi bucure sufletul. Nu trebuie decât să te eliberezi de tot ce a fost rău până în acea clipă şi să te uiti cu ochi de copil. Vei încerca să faci fotografii dar nu vei reuşi să-i faci pe cei care le privesc să se bucure ca nişte copii. Poţi doar să sugererezi cât de bucuros ai fost când ai privit acest spectacol şi să-i îndemni să caute şi ei acele dezlănţuiri ale jocului de culori pe care numai natura pură poate să-l organizeze”.