show sidebar & content

Tură foto la Hramul Schitului Pocrov

04 Oct 2017 / in TURE FOTO

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” a Schitului Pocrov al Mănăstirii Neamț , și-a serbat duminică , 1 octombrie 2017 , principalul hram.
Cu această ocazie, patru membrii ai Clubului Fotografilor Iași , Nicu Apostu , Ajităriți Mihaela , Ionuț Rebegea și Florin Aioanei , împreună cu un prieten al grupului Ajităriți Mihai– Valentin , au pornit sâmbătă , 30 septembrie într-o călătorie spre Schitul Pocrov.
Ajunși în poiana schitului , am luat parte la Slujba Privegherii, unde am avut ocazia să surprindem câteva cadre deosebite. Seara am încheiat-o cu o cină presărată de povești alături de locuitorii lăcașului. La prima oră a dimineții , ne-am trezit și am mers pe dealurile din împrejurimi pentru a surprinde răsăritul. După o scurtă plimbare prin iarba brumată , ne-am întors la schit unde am asistat si fotografiat Sfânta Liturghie , oficiată de arhimandritul Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La finalul slujbei am luat parte împreună cu pelerinii la o agapă frățească. Ne-am luat rămas bun de la Ieromonahul Ambrozie Ghinescu, egumenul schitului, cu promisiunea ca vom reveni și cu alte ocazii în Poiana raiului de la Pocrov. (Text: Mihaela Ajităriţi)