show sidebar & content

Expoziția de Fotografie „Povești Venețiene” semnată de Paul Pădurariu a fost vernisată la Ateneul din Iaşi

01 mart. 2017 / in EXPOZIȚII DE FOTOGRAFIE

Miercuri 1 martie 2017 la Ateneul din Iasi, Paul Pădurariu şi-a vernisat prima expoziţie personală de fotografie intitulată „Poveşti Veneţiene” ce cuprinde 20 de imagini surprinse pe parcursul a trei ani de carnaval realizate în Veneţia, Italia.

„Cele 20 de fotografii, mi-a mărturisit artistul, au fost selectate din peste 6 000 de cadre. Povestea lui Paul stă atât în personajele surprinse în ipostaze ce stârnesc aprecieri de ordin scenografic dar mai ales de ceea ce se petrece în spatele măştii. Sensibilitatea şi modestia fotografului reflectate în imaginile expuse au darul de a reda Veneţia cu acel aer de mister atemporal. Pe un traseu aparent solitar artistul ne îndeamnă să vedem dincolo de structuri şi mituri şi ne oferă o perspectivă ce îndepărtează aceste imagini iconice de acea realitate cu care suntem obişnuiţi, Paul ne îndeamnă să descoperim propriile sentimente faţă de Veneţia din spatele Veneţiei din ochii lui” a spus Maria Bilasevschi, critic de artă.

Autorul expoziţiei susţine că este îndrăgostit de transformarea în tărâm de basm a Veneţiei pe perioada carnavalului, o Veneţie liniştită şi melancolică pe care a surprins-o în fotografii aşa cum a simţit. În încheierea evenimentului Paul a ciocnit un pahar de şampanie cu toţi participanţii la eveniment, acesta sărbătorindu-şi ziua de naştere în preajma persoanelor ce au venit să-l susţină într-un număr atât de mare! Felicitări Paul şi mult succes în continuare (text si fotografii: Mirela Grosu).

© Copyrighted Image