show sidebar & content

Expozițiile „(în)Tineri(re)” și „Poveștile Nordului”, vernisate la Iași

10 sept. 2017 / in EXPOZIȚII DE FOTOGRAFIE

Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, a găzduit marți, 5 septembrie 2017, două vernisaje de fotografie: „(în)Tineri(re )” și „Poveștile Nordului”, organizate de Clubul Fotografilor Iași.

Expoziţia „(în)Tineri(re)” a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox (2 februarie) şi a fost găzduită în galeria de artă a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Galata până în luna august a acestui an. Aceasta a fost expusă publicului în Galeria „Labirint” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, pentru o perioadă de trei săptămâni. Autorii celor 40 de lucrări sunt: Florin Aioanei, Mihaela Ajităriți, Nicu Apostu, Marius Balan, Constantin Ciobanu, Constantin Ciofu, Mihaela Beatrice Constantinescu, Raluca Damian, Cebanu Ghenadie, Mirela Grosu, Romică Horhotă, Doru Nastas, Anamaria Oanea, Daniel Olariu, Ioan Răducea, Cristian Vidrașcu şi Oana Zobu. Marți, 5 septembrie 2017, ne-am reamintit cu drag de cea de-a treia ediţie a expoziției „(în)Tineri(re)” şi de invitaţii care ne-au onorat cu prezenţa la evenimentul din februarie 2017 (lector doctor Cristian Ungureanu de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași şi Teodor Casian care a prezentat un recital la violoncel).

A doua expoziție vernisată ne ilustrează “Poveştile Nordului” , fotografiile fiind realizate în comuna Pomârla, aflată în nordul extrem al României. În cadrul vernisajului, expozanții au povestit întâmplările si experiențele trăite în cadrul workshop-ului de fotografie susținut de Sorin Onișor. Au expus: Florin Aioanei, Nicu Apostu, Sebastian Bahrin, Marius Balan, Mugur Cadinoiu, Ghenadie Cebanu, Ilona Corfu, George Nechifor, Gheorghiţă Nemţanu, Sorin Onişor, Alexandru Pohaţă, Cătălin Străjeru. Lucrările surprind universal satului românesc, aducând în prim plan specte din viața satului așa cum este el in prezent. Manifestarea a s-a bucurat de prezenţa a patru membri ai Clubului Fotografilor FOCUS din Botoşani, ce au expus alături de colegii lor din Iaşi în Galeria de artă „La Gard” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.

Text: Mihaela Ajităriţi / Fotografii: Cristi Ţibu)

© Copyrighted Image