show sidebar & content

Expozițiile „Kompot de la Odessa” și „Ivirea zorilor”, vernisate la Iaşi

08 iun. 2017 / in EXPOZIȚII DE FOTOGRAFIE

Clubul Fotografilor Iaşi şi Casa de Cultură „Mihai Ursachi”a Municipiului Iași au organizat marţi, 6 iunie 2017, vernisajele expozițiilor de fotografie „Kompot de la Odessa” și „Ivirea zorilor” (semnată de Mirela Grosu). Prima expoziție se află în Galeria de artă „La Gard” din parcul Parcul Copou , iar cea de-a doua este expusă în Galeria „Labirint” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.

Expoziția „Kompot de la Odessa „este o expoziție colectivă cu fotografii realizate de membrii Clubului Fotografilor și de trei prieteni care ne-au însoțit în tura foto organizată la Odessa între 1 şi 2 aprilie 2017. Cele 50 de lucrări expuse prezintă Odessa ca un oraș al extremelor, de la arhitecturi deosebite la clădiri în ruină, de la veselia și culorile carnavalului, la fundalul gri al orașului. Urmărind fotografiile, ai sentimentul unei calătorii în timp. Fotografiile au fost realizate de Corina Aionițoaie, Mihaela Ajităriți, Claudiu Bîrliba, Ilona Corfu, Ghenadie Cebanu, Constantin Ciofu , Cătălina Neculau, Ionuț Rebegea, Mirela Grosu , Adrian Roșu – Săvinoiu. Despre lucrările expuse a vorbit Ghenadie Cebanu – organizatorul turei foto. A doua expoziție, semnată de Mirela Grosu , cuprinde 26 de fotografii . Magdalena, fiica Mirelei, este personajul principal din povestea spusă de aceasta prin fotografiile expuse. Fiecare imagine exprimă o continuitate a viselor personale, transpuse în imaginea copilului. La finalul evenimentului, fiecare participant a primit în dar câte o fotografie din expoziția Mirelei, iar cei care au dorit şi-au luat albumul „Kompot de la Odessa”. Mulţumim în mod deosebit colegilor Florin Aioanei şi Gheorghiţă Nemţanu, care, deşi nu au avut imagini în expoziţie, au panotat cele 50 de lucrări din expoziţia „Kompot de la Odessa”.

În cadrul evenimentului s-a prezentat albumul „Mărturia unui mirean”, lansat în cadrul expoziţiei cu acelaşi nume în Biserica Parohiei Ortodoxe Române Lucca – Italia. Acesta este semnat de Daniel Olariu, membru al Clubului Fotografilor Iaşi. (Mihaela Ajităriţi, moderatoarea evenimentului)

© Copyrighted Image