show sidebar & content

Vernisajul expoziţiei de fotografie „10 ani din primii 100”

13 dec. 2018 / in EXPOZIȚII DE FOTOGRAFIE

Clubul Fotografilor Iaşi a împlinit 10 ani de existență în an de centenar, marcând aceste momente aniversare prin ultima expoziție colectivă a acestui an numită sugestiv „10 ani din primii 100”. Expoziția întrunește 100 de imagini din România zilelelor noastre, care au fost realizate de-a lungul timpului de actualii membri ai clubului. Ne este astfel înfățișată o Românie a contrastelor, între peisaje care îți taie respirația și fotografia de stradă care surprinde uneori aspecte ironice în autenticitatea lor.

Întâlnirea a fost deschisă de coordonatorul clubului Constantin Ciofu, care ne-a povestit pe scurt istoria clubului, înființat în 2008 de către Dan Mititelu coagulând în jurul pasiunii pentru fotografie de-a lungul celor 10 ani un număr impresionant de membri.
Colegii noștri Cristian Țibu și Ioan Răducea au vernisat expoziția povestind despre procesul de selecție și jurizare al exponatelor, despre atmosfera și personalitățile clubului, ca și despre importanța manifestării noastre în contextul aniversar de Centenar.
Surpriza serii ne-a fost oferită de Alexandru Pohață care a realizat un film ce documentează prin imagini și înregistrări video o bună parte din activitatea clubului, oferindu-ne o privire de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă să fii membru în Clubul Fotografilor Iași. Este vorba de un film de 15 minute care reunește hazliu și plin de emoție efortul și bucuria pasionaților de fotografie, care au ales să parcurgă drumul acestei pasiuni împreună.

După cum o spune și titlul expoziției „10 ani din primii 100” lansăm o invitație la continuitate atât pentru fotografie cât și pentru a păstra acea Românie spectaculoasă prin peisaje și contraste.

© Copyrighted Image