show sidebar & content

Vernisajul expoziției de fotografie “Jurnal de Călătorie – Acasă”

21 oct. 2017 / in EXPOZIȚII DE FOTOGRAFIE

”Acasă e locul unde îți este inima,
Acolo unde oamenii nu te lasă să cazi, e acasă.
Acasă e locul unde îți este mintea,
Acolo unde fiecare lucru îți spune ceva e acasă.
Acasă e locul unde îți e pacea,
Acolo unde chiar și cel mai rău necaz te lasă în pace până dimineața e acasă.
Acasă e locul unde ți-e zâmbetul,
Acolo unde te trezești râzând e acasă.
Acasă nu se cumpără,
Acasă nu se uită,
Acasă nu se schimbă,
Acasă nu se mută”
Versurile piesei Interludiu- dor de casă ale celor de la trupa Veritasaga au însoțit expoziția de fotografie ”Jurnal de călătorie – Acasă”, care a fost găzduită pe data de 17 octombrie 2017 la ora 18,30 de Casa de Cultură Mihai Ursachi, în Sala Diotima.
Clubul Fotografilor, prin Vasile Iacob, ne-a adus în fața unei provocări care a stârnit emoții, călătorii către locuri pe unde au călcat pașii copilăriei, către locuri pe unde au călcat pașii sufletului nostru , către locuri pe unde am însoțit pașii și bucuriile celor dragi.
A fost o seară specială prin încărcătura emoțională pe care a adus-o invitația către suflet adresată publicului de către autorul expoziției, fiecare dintre cei prezenți având ocazia de a împărtăși unde anume au fost transportați de imagini. Răspunsurile lor au demonstrat că fotografia poate deveni punte de legătură între experiențe semnificative din viața oamenilor, că munca fotografului poate crea rezonanțe și povești în ochii privitorilor contribuind poate, de această dată, la conturarea identității personale care are la bază nevoia de apartență. Și cui aparțiem cel mai mult decât lui ”Acasă”?
Expoziția de fotografie ”Jurnal de călătorie – Acasă” prezintă o serie de imagini despre ce înseamnă Acasă prin ochiul autorului. Sunt fotografii surprinse pe parcursul unei perioade de mai mulți ani, care vor fi expuse la Galeria de Artă “La Gard”. Perioada expoziţională: luni, 13 octombrie 2017 – vineri, 3 noiembrie 2017. (Text: Cătălina Neculau / Foto: Mirela Grosu)

© Copyrighted Image