show sidebar & content

Vernisajul expoziției ,,Ochiul cere lumină”

28 nov. 2017 / in EXPOZIȚII DE FOTOGRAFIE

Joi, 23 noiembrie 2017, a avut loc vernisajul expoziției ,,Ochiul cere lumină” în sala Diotima a Casei de Cultură ,,Mihai Ursachi”, eveniment organizat de cei 3 fotografi participanți Claudiu Bîrliba, Codrin Popescu și Ionuț Rebegea. De această dată, tema expoziției a fost fotografia de concert și a cuprins 70 de cadre realizate din diverse unghiuri și condiții de lumină.
Claudiu, Codrin și Ionuț au povestit celor prezenți la eveniment ce înseamnă să fii fotograf pasionat la un concert de muzică rock din perspectiva eforturilor și muncii pro bono. Cea mai mare satisfacție pentru fotograful neplătit este recunoașterea muncii sale de către artiștii de pe scenă și a fanilor acestora.

Prefața albumului ,,Ochiul cere lumină”
Concertele de muzică rock sunt adevărate desfășurări de energie, trăiri, sentimente și stări. Toți cei prezenți, de pe scenă și din jurul ei, trec printr-o transformare extraordinară melodie cu melodie. Nimic nu se aseamănă cu eliberarea ce te cuprinde atunci când vibrezi pe muzică live și o simți cu fiecare notă și acord. Te rupi de orice altceva și ești doar tu, oamenii din fața ta și muzica ce vă leagă strâns până mult după finalul concertului.
În momentul începerii concertului, pornește un schimb neîntrerupt între artist și public. Fiecare parte contribuie la crearea și menținerea unul val imens de energie ce se izbește violent de pereții nevăzuți ai mulțimii. Cei de pe scenă își expun gândurile și trăirile în cel mai vulnerabil mod. Le dau voie fanilor să pătrundă în cel mai intim loc din sufletul lor de unde ies la suprafață toate pornirile lor creatoare. Iar publicul plătește cu o sete explozivă de energie și vibrații.
Rolul fotografului este de a se folosi de tot ce îl înconjoară pentru a materializa momentele de maximă intensitate în fotografie. Tot ce aude, vede și ce simte se contopește în acel unic și de neimaginat cadru care face să merite tot efortul și toată perseverența. Pasiunea fără margini pentru muzică și imagine îl împinge concert de concert să arhiveze toate trăirile și stările celor ce aleg să vibreze împreună pe muzica ce îi inalță pentru câteva ore.

Subiecți: Adrian Bezna, Alternosfera, Amenra, Aria Urbană, Bucovina, Byron, Celelalte Cuvinte, Coma, Era Divina, Fink, Firma, GOD, Guerrillas, Implant Pentru Refuz, Infected Rain, KroW, Luna Amara, Partizan, Pinholes, Roadkill Soda, Russian Circles, Selector, Straight From The Bottle, The Kryptonite Sparks, The Mono Jacks, Theatres des Vampires, Timpuri Noi, Travka, Urma, Valerinne, Valkyria (Text: Ionuț Rebegea)

© Copyrighted Image