show sidebar & content

1 Mai la Poiana cu Statui

02 mai 2017 / in TURE FOTO

Pentru ziua de 1 Mai este impământenită ideea că trebuie să simţi miros de grătar şi să vezi curgând râuri de bere. Patru membri din Clubul Fotografilor Iaşi au încercat să se rupă de aceste şabloane şi au ieşit în împrejurimile oraşului în căutarea imaginii ideale.

Poiana cu schit a fost primul popas unde sculpturile rămase dintr-o tabără de creaţie din vremuri de mult apuse par să fie decorul pentru scene suprareliste şi mai puţin imagini dintr-o arie protejată. Primăvara a venit în ajutorul lor pentru că a adus în cadru florile şi verdele proaspăt al sezonului.

Drumul a continuat in Poiana cu cetate unde biserica ctitorită de un anume boier Cujbă este ruina care încearcă să impresineze privitorul prin insistenţa cu care îşi susţine pereţii şi nu se lasă doborâtă de indiferenţa şi incapacitatea celor care în zilelele de azi au pretenţia că aspiră la mântuire.

Membrii participanţi, Nicu Apostu, Beatrice Constantinescu, Mirela Grosu şi Marius Balan (organizatorul turei), au încercat să spună în imagini povestea acestei zile (text: Nicu Apostu).

© Copyrighted Image