show sidebar & content

Hai la Rockstadt!

11 aug. 2018 / in TURE FOTO

„Hai tata la Rockstadt”, aşa mi-au spus copiii anul trecut. Dacă vă place muzica rock şi în special tot ce ţine de partea grea a rock-ului, metalul nostru cel iubit, atunci sunteţi binevenit la unul din cele mai tari festivaluri din România: Rockstadt Extreme Fest on the ground of Transylvania sau mai pe scurt Rockstadt Extreme Fest, sau Rockstadt sau cel mai scurt REF.
Rockstadt Extreme Fest este o sărbătoare din România dedicată iubitorilor de metale grele şi mai puţin grele, desfăşurată sub Cetatea Râşnov. De vreo doi ani încerc să ajung la REF, anul acesta au tras copiii de mine şi cu amabilitatea organizatorilor prin acreditarea acordată, am fost trup şi suflet acolo unde am simţit muzica, fotografiind ceea ce trăiam prin sunet.
Vă gândiţi că ce o fi aşa special. De şase ani încoace caţiva oameni aduc unele din cele mai faine trupe din domeniu. Anul acesta timp de 4 zile sărbătoarea rockului a fost în România la Râşnov în perioada 2-5 august 2018, cu prezenţa celor de la Amorphis, Obituary, W.A.S.P. şi In Flames headliner, dar şi cu concerte susţinute de o mulţime de formaţii cunoscute cum ar fi Powerwolf , Septicflesh, Enslaved şi alte aproximativ 50 de formaţii . 4 zile, două scene, mii de oameni şi multă bucurie.
Nu aş putea spune câţi oameni au fost, 5000+7000 10000 dar nu numărul de oameni contează ci atmosfera la un concert. Totul a fost ca la carte organizat, programul concertelor s-a respectat în proporţie de 90 la sută, mâncare bună, bautura pentru toate gusturile şi mai ales cozi foarte mici faţă de alte concerte. Am fotografiat de unde am apucat cu excepţia fotopit (aici nu am avut acces, poate la anu’), backstage şi scenă. Nu am fotografiat prea mult oamenii din public , nu am căutat portrete de spectatori. Am crezut în ceea ce se întampla pe scena, doar pentru ei am venit . Ştiu sună egoist dar prin oamenii din public anonimi sau prieteni buni sau noi prieteni am trăit muzica. Vă las pe voi să descoperiţi ce am simţit atunci.
REF 2018 Prima zi + Adaptarea
Am stat alături de ei de Enslaved, de Obituary, ascultat, văzut, fotografiat. Ce poţi să îţi doreşti altceva? Ce poţi să îţi doreşti să trăieşti alături de cei cu care ai crescut doar ascultând vinilul sau cu trăind cu ochii la posterul de pe dulap. Clipa trece repede, mai ales când…. Ingested ne surprind cu un show agresiv, dar foarte sufletist şi puternic ca sunet. Impure Wilhelmina ne duce la un metal super meditativ pentru mine. Get The Shot m-au uimit cu mesajul lor antisistem alături de cei W3 4r3 NUM83R5. LA Dirty Shirt nu ştiu cum am fotografiat de la atâta cântat şi dansat, poate cel mai sufletist show făcut de ei vreodată alături de Ansamblul Transilvania. Au mai fost şi alţii, la unii am rezistat, la alţii nu am ajuns. Mi-a părut rău că nu i-am văzut pe cei la Sur Astru şi pe cei de la Obscure Sphynx şi am ratat şi Syn Ze Sase Tri. În schimb am vibrat pe muzica celor de la Enslaved, cei ce au depăşit blackul mergând spre un progresiv meditativ foarte matur, asa cum ne-au obişnuit pe ultimele albume. Cei dela Obituary au incheiat seara pe scena mare, cu un show pentru mine prea scurt. Mi-au adus aminte de Destruction şi de zilele când ascultam mai mult Overkill în defavoarea muzicii celor de la Obituary. Gura căscată. Ceasurile ne trimit la odihnă pentru a doua, a treia şi a patra zi. (Claudiu Bîrliba)

Va urma

© Copyrighted Image