show sidebar & content

“O ieşire plăcută”, la Frăsuleni

30 mart. 2017 / in TURE FOTO

Cinci membri ai Clubului Fotografilor Iaşi au participat miercuri 29 martie 2017 la o tură fotografică în satul Frăsuleni judeţul Iaşi, organizată de Constantin Ciofu. La invitaţia lui au raspuns afirmativ patru membri: Alexandru Pohaţă, Florin Aioanei, Mirela Grosu şi Gheorghiţă Nemţanu. După vizitarea şi fotografierea parohiei, situată la aproximativ 35 km de judetul Iaşi, am participat la Slujba Canonului. Fotografia, indiferent de ramura sa, trebuie să transmită o stare, un sentiment, o trăire, să facă privitorul să simtă ca şi cum ar fi prezent acolo, în fotografie. Cadrele noastre surprind viaţa, împrejurimile satului Frăsuleni, frumuseţea locului care provoacă la noi interpretări, duc cu gândul la dorinţa de căutare, la faptul că ceva misterios se află la câţiva paşi de tine.

Gheorghiţă Nemţanu: “O tură foto scurtă, dar frumoasă. A meritat din plin deconectarea de cotidian după o zi de muncă. Împreună cu câţiva oameni, super faini, am reuşit să facem o ieşire plăcută“.

Pentru că în fotografie lumina este cea mai importantă, putem spune că ne-am bucurat de lumina fantastică a unei după-amiezi de primăvară şi de culorile apusului de soare pe care l-am surprins din Popricani. Spiritul şi buna dispoziţia unor persoane ce împart aceeaşi pasiune nu se poate descrie în cuvinte, fiecare dintre noi avem ceva unic de spus, de arătat, de exprimat, suntem recunoscători pentru fiecare moment petrecut împreună, viaţa nu se măsoara în ani ci în momente de bucurie şi împlinire. Fotografia este mijlocul prin care noi transmitem aceste sentimente de bucurie şi recunoştinţă. Imaginile noastre nu au nevoie de explicaţii, ele putând fi analizate de fiecare prin prisma propriilor trăiri şi experienţe dobândite de–a lungul timpului. (Mirela Grosu)

© Copyrighted Image