show sidebar & content

Rockstadt 2019 – Povestea continuă (II)

20 aug. 2019 / in ACTIVITATE CLUB, TURE FOTO

A Doua Zi
Rockstadt Extrem Fest Râşnov 2019

A doua zi au început ploile dar şi micile surprize şi bucurii.

Multă muzică pentru toate gusturile rock. Hard rock, nu metal, heavy metal, thrash, folk metal, doom, death metal, grind, hard core, metal core, black metal, symphonic black metal, stoner şi lista nu se opreşte aici. Festivalul începea în fiecare zi cu şansa dată trupelor de puştani cu m ar fi Lucky Thirteen şi Blană Bombă.

În prima zi primele trupe TC3 şi Nuvijan au încălzit atmosfera. Ura de după uşă cu un Costi la voce ca pe vremuri a impresionat prin acelaşi Ete-te la tine, aducând amintiri din adolescenţă.

Plăieşii de la Hiraeth, cei care au câştigat concursul trupeleor underground de cu o zi înainte au impresionat prin show ul închegat susţinut în faţa multor spectator. Apoi cei de la Din Umbră au făcut introducerea în atmosfera fabuloasă susţinut de Sur Austru cu un concert de zile mari. Îi ratasem anul trecut la Rockstadt şi doream să îi ascult. Pur şi simplu fenomenal. Unul din cele mai bune concerte de la acest festival.

Cei de la Gothic nu prea m-au prins dar show-ul lor a fost foarte apreciat.

Mă pregăteam pentru ce avea să vină. Crystal Lake au lipsit in schimb pe scenă au apărut nişte tipi foarte simpatici de la formaţia vocal instrumentală Adept. Din Suedia au venit cu drag şi spor , nu mă intrebaţi de vreo melodie în schimb au cântat excepţional. Din toate trupele de metal core mai melodice mai grohăite sau mai finuţe , Adept au fost fantastici. Au mai fost şi Betraying the Martyrs şi Bleed from Within în acea seară dar parcă a fost o magie pe scena la Adept.

Finalul serii cu un pic de ploaie a fost susţinut de Katatonia şi de Paradise Lost. Muzica celor de la Katatonia a fost direct în sufletul meu cu acest album Night is the new Day, răscolitor cu vocea calmă a lui Jonas Renske. Apoi Paradise Lost. I-am aşteptat ani, la Skiprock în 1994 nu am putut să merg, nu aveam parale. Nick Holmes şi băieţii lui au fost fantastici. Cred că pentru asta am venit. Eram fericit Dar nu am putut să plec acasă chiar dacă se anunţaseră ploi.

(Text/Fotografii: Claudiu Bîrliba)

© Copyrighted Image