show sidebar & content

Tură fotografică la înălţime

22 apr. 2017 / in TURE FOTO

În vremuri de mult apuse balauri uriaşi răpeau domniţe şi le ascundeau în turnuri inaccesibile pentru muritori în speranţa că le vor putea ţine acolo pentru veşnicie.În ciuda acestor măsuri, cavaleri veniţi de peste mări şi ţări îmbrăcaţi în armuri inexpugnabile, călărind cai nărăvaşi şi purtând săbii fermecate îşi măsurau puterile cu balaurii pentru a obţine mâna domniţei şi jumătate din împărăţia tatălui lor. Vremurile acelea s-au dus iar balaurii stau de o parte şi privesc cum oamenii moderni stau sechestraţi în turnuri de apartamente, având în mână telecomenzi sau tastaturi, răpiţi de dispozitive electronice concepute de ei înşişi.

Fără a fi răpită de un balaur ci doar de propria ei pasiune pentru fotografie, Mirela Grosu s-a retras în data de 21-22 aprilie pe cel mai înalt turn din complexul rezidenţial Concept pentru a organiza pentru prietenii ei fotografi din Iaşi o tură foto la înălţime.Privit de sus oraşul atinge o stare fluidă. Străzile devin canale prin care se scurge fluxul traficului rutier.Oamenii sunt integraţi într-un furnicar ce pare să nu aibă nici o regină. Luminile oraşului par să deseneze fantasme care sunt deasupra oricărui vis. Numai apelând la legile compoziţiei şi la imaginaţie un fotograf poate construi imagini care să trezească interesul celor care le privesc.

La invitaţia colegei noastre au răspuns pasionaţi de fotografie de la Clubul Fotografilor Iaşi: Nicu Aposu şi Vasile Ursache dar şi membri de la Centrul Municipal de Memorie Vizuală Iaşi. Aşteptăm în continuare asemenea invitaţii din partea Mirelei penru a scoate în atenţia privitorului tot ceea ce are oraşul nostru mai frumos (text: Nicu Apostu).

Am continuat apoi prin a ajuta la panotarea unei expoziţii colective din Galeria de Artă “Labirint” a Casei de Cultura “Mihai Ursachi”, # resist_Iaşi” care aparţine colegilor de la Clubul Fotografilor Iaşi în colaborare cu cei de la Centrul Municipal de Memorie Vizuală.

Clubul Fotografilor Iași, Primăria Municipiului Iași, Casa de cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, Centrul Municipal de Memorie Vizuală Iași vă invită marți 25 aprilie, de la ora 18,30 în Sala „Diotima” a Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” la vernisajele următoarelor expoziții de Fotografie: „# rezist_Iași”, “Venezia Unica” expoziţie personală aparţinând lui Ozolin Duşa, „Dansând cu Urșii” – expoziţie colectivă a membrilor de la Centrul Municipal de Memorie Vizuală, şi „Între oglinzi paralele” – expoziţie personală aparţinând lui Marius Butiuc.

© Copyrighted Image