show sidebar & content

Expoziţie de fotografie „POVEŞTILE NORDULUI” (28.08 – 15.09.2017)

28 aug. 2017 / in ARHIVĂ EXPOZIȚII

Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași
Clubul Fotografilor din Iași
Galeria de Artă “La Gard”

Expoziţie colectivă de fotografie
“POVEŞTILE NORDULUI”

Expun:
Florin Aioanei, Nicu Apostu, Sebastian Bahrin, Marius Balan, Mugur Cadinoiu, Ghenadie Cebanu, Ilona Corfu, George Nechifor, Gheorghiţă Nemţanu, Sorin Onişor, Alexandru Pohaţă, Cătălin Străjeru.

Perioada expoziţională: luni, 28 august 2017 – vineri, 15 septembrie 2017
Vernisaj: marţi, 5 septembrie 2017, ora 18:30, Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”

Pentru multă lume, o comună cum este Pomârla, aflată la margine de ţară, ar putea să reprezinte un capăt de lume. Odată ajuns aici, îţi dai seama că te afli în centru unui univers. Este acel univers rural al satului românesc, unde viaţa îşi are ritmul ei, dat de o respectabilă atestare de aproape 600 de ani. Comuna este situată la marginea Codrilor Herţei, unde arborii acoperă o rană ascunsă a pământului românesc. În vecinătatea acestor codri, a avut loc în acest an în perioada 17-20 august 2017, un workshop de fotografie, ce a întregit a patra ediţie a Festivalului “Zilele Nordului”, organizat la Darabani de Asociaţia “Nord”. Mentorul acestui grup de fotografi a fost Sorin Onişor, omul ai cărui paşi nu pot greşi drumul prin universul satului românesc. Rezumatul căutărilor fotografilor prezenţi este cuprins în această expoziţie, prin care aducem în prim plan aspecte din viaţa satului românesc, aşa cum este el în prezent.

Mai multe detalii: http://clubulfotografiloriasi.ro/expozitia-de-fotografie-povestile-nordului/    http://clubulfotografiloriasi.ro/expozitiile-intinerire-si-povestile-nordului-vernisate-la-iasi/

Imagini de la panotare __________

___________________________

© Copyrighted Image