show sidebar & content

DESPRE NOI

Clubul Fotografilor a fost fondat la Iași în anul 2008, de către Dan Mititelu și își desfășoară activitatea în cadrul Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” a Muncipiului Iași. Întrevederile regulate ale membrilor au loc în prima și a treia zi de marți ale fiecărei luni, în sala ”Diotima”, cu începere de la ora 18,30. În afara întrevederilor regulate, care pot avea un caracter privat (doar pentru membrii clubului) sau un caracter public (când sunt invitate toate persoanele pasionate de fotografie) se desfășoară mai multe tipuri de activități.

Funcționarea clubului are la baza voluntariatul membrilor săi. Toate activitățile, de organizare a turelor foto, de montare și demontare a expozițiilor, documentare, pregătire, realizare și prezentare a materialelor în cadrul întrevederilor, ateliere de lucru pe diverse teme, sau altele asemenea se desfășoară de către membrii clubului în mod benevol. Reuniți în cadrul clubului, membrii săi înțeleg să-și pună în comun cunoștințele, energia, timpul și câteodată și resurse materiale, în scopul de aduce în atenția publicului ieșean (și nu numai) a cât mai multor fotografii de calitate sau informații inedite despre fotografie, prin expoziții și prezentări. De la înființare și pînă în zilele noastre prin cadrul clubului s-au perindat mai mult de 500 de persoane. Prin efortul lor benevol, pe parcursul a mai bine de 10 ani s-au desfășurat peste 200 de întrevederi bi-lunare, au fost înfățișate publicului ieșean mai bine de 300 de expoziții personale, de grup sau colective, realizate de către membrii clubului sau de invitații săi. Ca invitați au pășit în Parcu Copoul nume mari ale fotografiei românești, de ieri sau de azi, care au împărtășit publicului din expriența lor.

Activitățile desfășurate în cadrul clubului trebuie să faciliteze schimbul de informații și cunoștințe între membri, să creeze situații de fotografiere prin organizarea de ture sau excursii în locuri sau momente mai puțin comune, totul având ca scop final realizarea de  imagini care, în măsura în care acest fapt este posibil, să fie prezentate publicului sub formă de expoziții. Alte activități care se pot desfășura în comun: participarea sau oraganizarea de ateliere tematice sau de tabere tematice cu subiect fotografic, participarea la activitățile altor cluburi partenere, organizarea și montarea expozițiilor invitaților clubului, organizarea de evenimente periodice (săptămânale, lunare) prin care se dorește stimularea creativității prin abordarea exclusivă a unui anume subiect, sau tehnici de fotografiere, urmând ca imginile realizate doar în respectiva perioadă  să fie prezentate în cadrrul privat al clubului pentru a fi discutate, comentate, analizate. Spritul competițional între membrii clubului nu este de dorit, din acest motiv aceste manifestări nu au caracter de concurs, finalizat cu un ”câștigător” ci se doresc a fi un mijloc prietenos, rapid și de încredere de sporire a experienței și cunoștințelor fotografice ale tuturor.

Pentru acoperirea unor costuri de funcționare (găzduire site, cartoane pentru expunere, altele ocazionale) membrii clubului plătesc o contribuție anuală care se stabilește de comun acord. Anual sau ori de câte ori se impune se publică pe grupul clubului un raport despre banii adunați și modul de cheltuire a lor. Costurile de mărire a fotografiilor în expozițiile colective sunt suportate de către fiecare membru în parte, proporțional cu numărul imaginilor cu care participă la eveniment. De asemenea costurile de tipărire a albumelor expozițiilor, atunci când aceste se realizează.


Evenimente notabile desfăşurate la Clubul Fotografilor Iaşi:


kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet