Fundal-Site_0a
show sidebar & content

A 158 – întrevedere a Clubului Fotografilor Iaşi

06 oct. 2016 / in ÎNTREVEDERI PUBLICE

La Casa de cultură „Mihai Ursachi” din Iași, Bulevardul Carol I, Parcul Copou, Clubului Fotografilor Iași a desfășurat a 158-a întrevedere publică, marți, 4 octombrie, 2016. În cadrul întâlnirii, cei din sală au asistat la prezentarea a trei subiecte foarte interesante, aparținând membrilor clubului.

Nicu Apostu a început să arate ultimele noutăți cu privire la o imprimantă digitală, performantă, de dimensiuni foarte mari. Acest gen de imprimantă se găsește și în Iași, iar în țară sunt mai puțin de 20. Seria de mașini Hp Indigo a fost creată pentru a îmbina versatilitatea imprimarii digitale și calitatea tiparului offset. HP Indigo 7600 face parte din această serie la care formarea imaginii se realizează pe principii digitale, iar imprimarea se face cu cauciuc și cilindru de presiune ca în tiparul offset. Sistemul de calibrare a culorilor permite menținerea constantă a calității în timpul tirajului. Mașina a fost concepută să imprime pe o gamă mult mai largă de materiale decât celelalte imprimante. Grosimea hârtiei folosite poate oscila între 70 și 500 microni. Toate performanțele acestei masini satisfac cele mai pretențioase standarde de calitate.

Următoarea, Mirela Grosu ne-a vorbit pentru început despre manipularea în fotografie, apoi am aflat mai multe despre scriitoarea și fotografa Brooke Shaden, care își modifică fotografiile, inclusiv autoportretele, pentru a-și exprima poveștile și mesajele dorite prin tehnici personale. Temele abordate sunt cele legate de basme și epoca renascentistă. De asemenea, Mirela a insistat asupra stilului și aspectelor pe care ar trebui să le aibă în vedere un fotograf atunci când își desfășoară și își evaluează activitatea.

A treia prezentare a aparținut lui Radu Stoica. El s-a gândit să descrie ilustrațiile copertelor de CD și viniluri ale trupelor U2, mai ales, Timpuri Noi și The Rolling Stones. A exemplificat și evidențiat cum genul acesta de fotografie este creată special pentru a sublinia tematica și ideile muzicii acestor formații. Radu a reușit cu succes să îmbine fotografia și muzica rock într-o prezentare diversificată.

Acordăm mulțumiri Casei de Cultură pentru permisiunea desfășurării evenimentului, mulțumim membrilor prezentatori ai serii și, nu în ultimul rând, celor prezenți, pasionaților și simpatizanților de fotografie. Sunt așteptați în număr și mai mare la următoarea întrevedere publică! (Text: Mihaela Beatrice Constantinescu)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

© Copyrighted Image